Blog

Dokonalý šálek kávy je věda a zároveň umění. Svět kávy se neustále vyvíjí, a proto vám přinášíme přehled aktuálních zpráv, trendů a vývoje z oboru. Blogem Tchibo Coffee Service jsme připraveni poskytnout vám vše, co jste kdy chtěli vědět o kávě.

Asi pro vás nebude překvapením, že společnost Tchibo patří k největším výrobcům kávy na světě a je také vedoucí firmou na trhu pražené kávy v mnoha evropských zemích včetně České republiky. Možná vás ale překvapí, že Tchibo je rodinnou firmou, založenou v roce 1949 v Hamburku a dodnes najdeme ve vedení firmy syna zakladatele společnosti a na různých pozicích pracují také jeho vnoučata. Vezměme ale celý příběh společnosti pěkně od začátku…

Zařizujete podnik a obáváte se, že zapomenete něco objednat? Připravili jsme pro vás seznam nejnutnější produktů, které se mohou hodit například při zařizování kavárny nebo bistra. Katalog jsme rozdělili do několika sekcí - baristické potřeby, servírování, čajové doplňky, sirupy, čaje, horkou čokoládu nebo třeba rostlinné nápoje.

Sirupy nejrůznějších příchutí pro vytvoření řady kávových specialit, speciálních horkých čokolád, ovocných limonád nebo sezonních míchaných drinků. Řada sirupů DaVinci je ideálním doplňkem nabídky teplých i studených nápojů. Pro lepší přehled jsme pro vás připravili katalog všech dostupných příchutí.

Jak to s pitím kávy začalo? Historie pití kávy je zahalena mnoha legendami. Ve skutečnosti nevíme, kdy a jak byla přesně káva objevena. Víme ale, že nejstarší věrohodné doklady o kávě pocházejí ze 14. století z Etiopie, odkud se rozšířila, pravděpodobně prostřednictvím obchodníků s otroky, až do Jemenu.

Káva obsahuje různé aromatické látky, které povzbudí náš organismus, když to nejvíc potřebujeme. A mezi ty nejzásadnější patří určitě kofein. Co všechno o něm víme? Níže jsme sepsali pár zajímavostí, které jste o kofeinu možná ještě nevěděli.

Málokterá firma se už v dnešní době obejde bez nabídky kvalitní kávy. Ať už při jednání se zákazníkem, s obchodním partnerem, během pracovní přestávky, v kanceláři nebo ve firemních jídelnách. Tady všude hraje káva důležitou roli. Káva je velmi ceněná plodina a poptávka po ní se celosvětově neustále zvyšuje.

Vybíráte nové doplňky a pomocníky pro váš business? Všechny produkty Espresso Warehouse najdete pohodlně a přehledně v interaktivním katalogu. Vybírat můžete například z ochucených sirupů, barevného latte, rostlinných nápojů, horké čokolády, sypaných čajů Suki, čajových doplňků nebo třeba baristických potřeb. 

Čtyři roční období a čtyři sady zajímavých receptů na skvělé nápoje. Připravili jsme pro vás brožuru plnou inspirace pro vaše nápojové menu od kávových drinků, drinků s čajem, ovocných limonád nebo atraktivních horkých čokolád. Recepty jsou velmi snadné a připravíte je během několika vteřin. Stačí mít jen potřebné ingredience a chuť experimentovat. 

Nechte se unést dokonalým šálkem čaje nebo kávy. Připravili jsme pro vás inspirativní mini katalog produktů, kde najdete zajímavé tipy na stylové produkty pro dokonalý servis čaje a kávy nebo třeba na barevné opakovaně použitelné kelímky pro nápoje s sebou. 

Vzhledem k rozšíření povědomí o intoleranci na laktózu a k nárůstu speciálních stravovacích směrů, jako je například veganství nebo frutariánství, roste i nabídka mléčných alternativ. V současné době máme možnost vybrat si z nejrůznějších mlék přesně to, které vyhovuje naší chuti a specifickým potřebám.