Jak pražíme kávová zrna?

Oddělené pražení

Každý druh kávy pražíme odděleně, protože jen tak plně vyniknou specifické chuťové vlastnosti jednotlivých typů kávových zrn. Při pražení používáme tradiční bubnové i moderní horkovzdušné pražičky. Po upražení a zchlazení naši zkušení znalci sestavují jednotlivé kávové směsi. Teprve vhodnou kombinací káv jednotlivých proveniencí se vytváří kávová směs. Každý druh kávy tak přispívá svou nezaměnitelnou chutí, kterou si nakonec vychutnáte ve svém šálku kávy.

Pomalé bubnové pražení

Při výrobě některých kávových směsí využíváme tradiční řemeslné postupy, které jsou známé již více než 100 let. Kávová zrna zušlechťujeme šetrným pražením v bubnové pražičce, kde se káva pozvolna praží po dobu 8-20 minut. Pomalé pražení poskytuje zrnkům dostatek času, aby se mohlo plně rozvinout jejich jemné aroma.

Horkovzdušné pražení

Při pražení kávy, u které preferujeme silnou a intenzivní chuť, využíváme moderní horkovzdušné pražičky. Zrna jsou rovnoměrně pražena v proudu horkého vzduchu. V závislosti na druhu kávy a požadovaném chuťovém profilu pražíme po dobu 5-8 minut.